Autojournalist | Zeeland

Rob Strating

Mijn roots liggen in Zeeland. Ik ben in 1947 geboren in ‘s- Heer Abtskerke als zoon van een dominee. Mijn moeder vertelde me dat als we op de fiets naar Goes reden in de zomer van ’48, zat ik rechtop, want daar waren auto’s. Mijn vader werd in ’50 beroepen in Goes en de pastorie bevond zich aan de toenmalige Rijksweg dwars door Goes.

Ze hadden geen betere woonplaats uit kunnen kiezen, want vervolgens hadden ze geen kind meer aan mij. In een trapauto sloeg ik alle auto’s, vrachtwagens en bussen gade.

Nog een geluk van toen: alle garages bevonden zich in de binnenstad en ik begon al vlug folders te verzamelen. De basis van mijn huidige beroep is toen gelegd.

Mijn vader kreeg in 1955 allerlei bestuurlijke taken en schafte zijn eerste Opel aan. Er zouden er nog 17 volgen, want hij reed zo’n 60.000 kilometer per jaar. Heel veel van die kilometers heb ik met hem meegereden. Ik leerde van hem autorijden en haalde een maand na mijn 18e verjaardag het belangrijkste diploma: het rijbewijs na 7 lessen. Een jaar later gecompleteerd met het vrachtwagenrijbewijs.

Op dringend advies van mijn vader ben ik toch het onderwijs ingegaan en daar heb ik na 40 jaar geen spijt van gehad. Het grootste deel van mijn loopbaan heb ik op de voormalige Ambachtsschool gewerkt.

De afgelopen 25 jaar combineerde ik die baan met autojournalistiek en sinds mijn pensionering heb ik van mijn hobby mijn beroep gemaakt… 

Automobiliae

Rob Strating

T: 0113-213197
M: 06-53114898

E: robstrating@zeelandnet.nl